Πάμε Ασιατικό!

Τι είναι το Asian Handicap; Σε τι ακριβώς διαφέρει από τον παραδοσιακό τρόπο στοιχηματισμού;

Πέρα από τον παραδοσιακό τρόπο στοιχηματισμού (1-Χ-2) υπάρχουν στοιχήματα και αποδόσεις γύρω από την έννοια του Χάντικαπ (Handicap). Χάντικαπ είναι το μέγεθος που χρησιμοποιείται για να δώσει μια αντικειμενική βοήθεια στον αδύνατο απέναντι στον ισχυρό. Το φαβορί πρέπει να υπερνικήσει το χάντικαπ άρα, αυτόματα, στο αουτσάιντερ δίνεται ένα προβάδισμα.

Η έννοια του χάντικαπ είναι γνωστή εδώ και χρόνια, το Ασιατικό χάντικαπ είναι πιο πρόσφατη έννοια. Υπάρχουν διαφορές στον ορισμό αλλά γενικά οι bookmakers δεν κάνουν πάντα σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στο απλό χάντικαπ και στο Ασιατικό χάντικαπ.

Γιατί να ασχοληθεί κάποιος με το Asian Handicap

Το Asian Handicap είναι πιο ευνοϊκό από πλευράς όρων για τον παίκτη είδος στοιχηματισμού, η γκανιότα είναι μικρότερη, και έχει μικρότερο συντελεστή επικινδυνότητας από τον παραδοσιακό τρόπο στοιχήματος 1-Χ-2 αφού υπάρχουν δύο ενδεχόμενα και όχι τρία. Για αυτούς τους λόγους το Asian Handicap είναι εξαιρετικά δημοφιλές και επιβάλλεται η μελέτη του. Μάλιστα, η γκανιότα για κάποιες εταιρίες είναι πραγματικά πολύ μικρή έως πάρα πολύ μικρή (2-3%).

Σε ποιους books

Δεν παρέχουν όλοι οι bookmakers Ασιατικό χάντικαπ. Καλές περιπτώσεις εταιριών που το προσφέρουν είναι οι Gamebookers, Expeκt, 10Bet, Pinnacle, VcBet και Interwetten.

Πολύ καλές αποδόσεις μπορείτε να βρείτε στην Expeκt και στην 10Bet. Ειδικά η τελευταία δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο Ασιατικό (όπως και στο Over/Under). Καλές αποδόσεις θα βρείτε και στη Gamebookers.

Πάντως, ανάλογα με τον αγώνα, τη χρονική στιγμή και το χάντικαπ θα βρείτε διαφορετικές τιμές ανά εταιρία. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών είναι πολύ μεγάλος και η ‘φύση’ του Asian Handicap βοηθάει σε αυτό.

Οι αποδόσεις αλλάζουν συνεχώς ώστε να αποτυπώνουν τις τελευταίες μεταβολές στους τζίρους που ποντάρονται και ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν ανταγωνιστική γκανιότα.

Συμπέρασμα

Το ασιατικό χάντικαπ είναι σίγουρα μια νέα άποψη στον κόσμο των αποδόσεων, συναρπαστική για πολλούς. Μπορεί να προσφέρει πολύ καλές αποδόσεις και με καλύτερους για τον παίκτη όρους. Η μικρή γκανιότα δε πρέπει να σας αφήσει αδιάφορους. Να ξέρετε ότι πολλοί καλοί παίκτες του στοιχήματος θεωρούν τη γκανιότα βασικότατο κριτήριο στοιχηματισμού.

Το ασιατικό είναι μια καλή επιλογή και σίγουρα κάτι πολύ διαφορετικό από το γνωστό 1-Χ-2 όπως και το ευρέως διαδεδομένο Over/Under. Μάλιστα οι ομοιότητες του Asian Handicap με το Over/Under είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Και τελικά συμφέρουν και τα δύο περισσότερο από τη διπλή ευκαιρία.Καλή επιτυχία
Scientist